Bitumen

afrollen teerpakVroeg of laat moet het er dan toch van komen. De dakbedekking vervangen. Met een nieuwbouwhuis hoef je je hier nog niet zo druk om te maken.Wanneer je al een wat oudere woning hebt, is de dakbedekking vervangen vaak geen overbodige luxe.
Bitumen is een vloeibare stof die voor komt in ruwe aardolie. Bitumen dakbedekking ( ook wel dakleer genoemd ) is vooral populair op platte daken, maar kan ook prima op schuine daken worden toegepast. Er is een grote variatie in de samenstelling van bitumen dakbedekking, wat van invloed is op de eigenschappen. In grote lijnen kan je het onderverdelen in de typen APP en SBS.

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Dit is robuust materiaal om platte daken zoals aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. De legprijs wordt mede bepaald door kwaliteit van de oude dakbedekking. Indien nodig dient het hele dak geheel vernieuwd te worden. Wanneer de oude dakbedekking nog van goede kwaliteit dan kan dit gewoon gebruikt worden.

Indien voor totale vernieuwing van het dak wordt gekozen dan zal zich mogelijk de vraag aandienen of het nieuwe dak ook geïsoleerd moet gaan worden. Het geheel kan echter te zwaar worden voor uw dakconstructie. Dakbeheer Zuid geeft u hier meteen betrouwbaar advies in. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bitumen Dakbedekking vervangen

Het is belangrijk dat het dak van je huis in goede staat verkeerd. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Laat je bitumen dakbedekking van tijd tot tijd dus controleren.Door uw bitumen dak op tijd te vervangen voorkom je een hoop gedoe.
Denk bijvoorbeeld aan lastige dak lekkages. Een daklekkage kan voor veel waterschade zorgen in huis.
Behalve dit zijn er ook voordelen om je bitumen dakbedekking te vervangen. Er is op wat oudere daken vaak winst te behalen op de isolatiewaarde. Doordat de nieuwe bitumen dakbedekking beter isoleert, zal het schelen in de energie kosten.

Controleren van je bitumen dakbedekking

Dakbeheer Zuid controleerd je dak gratis op problemen, slijtage en beschadigingen. Op deze manier kom je erachter of je bitumen dakbedekking vervangen moet worden.
Indien we de inspectie uitvoeren kunnen we u ook meteen een richtprijs geven voor de reparatie of het vervangen van je bitumen dakbedekking.
Hiervan krijgt u een gespecificeerde offerte vrijblijvend toegestuurd.

Voordelen dakbedekking vervangen

Tegenover de kosten van je dak vervangen staan vanzelfsprekend ook voordelen:

  • Bescherming tegen vocht en kou van buitenaf
  • Bescherming tegen waterschade
  • Duurzame, betere materialen
  • Verbeterde isolatie (scheelt in energie kosten)
  • Waarde vermeerdering van de woning

Wanneer een gedeelte van het dak nog goed is dan hoef je dit natuurlijk te laten vervangen. Alleen de gedeelten die aan vervanging toe zijn moeten worden aangepakt. Dakbeheer Zuid opereert vanuit Den Bosch en heeft als werkgebied heel Brabant.

U kunt ons bereiken op 073-2032162 of u vult uw gegevens in op de contactpagina en wij bellen u terug.

Heeft u vragen of wilt u een gratis offerte voor uw dak?

Neem contact met ons op